Mi a rövidlátás?

A rövidlátás egy olyan szó, amellyel talán már találkoztál a kisgyermeked látásának jellemzése során. Azt jelenti, hogy a gyermek homályosan látja a távoli tárgyakat. Ezt gyakran a tanárok veszik észre az iskolában, amikor a gyermek panaszkodik, hogy nehezen látja a táblát.

 

Mik a rövidlátás fő kiváltó okai?

Hogyan befolyásolja a rövidlátás gyermeked életét?

Ahhoz, hogy messzire eljusson, a gyermekednek messzire kell látnia! Ha a körülöttük lévő tárgyak homályosak, akkor a gyermekek általában rosszabbul teljesítenek az iskolában, feladják a sportolást, és több időt töltenek a képernyők előtt.

A rövidlátás népbetegsége

Diagnózis és kezelés hiányában a rövidlátás számos szövődményhez vezethet, mint például a csökkent tanulási képesség, illetve felnőttkorban súlyos szembetegségek:

  • A szürkehályog a rövidlátók esetén általában korábban alakul ki.
  • A rövidlátóknál 2-3-szor nagyobb valószínűséggel alakul ki glaukóma.
  • A rövidlátás növeli a retinaleválás veszélyét.

Egy szemész szakorvos – például szemorvos – egyszerű vizsgálattal megállapíthatja, hogy a látási problémákat, amelyekkel a gyereked szembenéz, a rövidlátás okozza-e, és kezelést rendelhet el a rövidlátás helyreállítására és lelassítására.

A rövidlátás

A rövidlátás nem akadályozhatja a gyermek fejlődését!

Ha a gyermekednek szemüvegre van szüksége, akkor ideje elgondolkodnod azon, hogy miként hat ki a rövidlátás az életére. Ismerj meg egy modern kezelést a rövidlátás kialakulásának lelassítására, ami segít a rövidlátóknak abban, hogy látásuk már ébredéskor tiszta legyen anélkül, hogy napközben szemüveget vagy kontaktlencsét kellene viselniük.

Bővebben

Reload

Megpróbáljuk újra csatlakozni a szerverhez...

Újratöltés

Reload

Megpróbáljuk újra csatlakozni a szerverhez...

Újratöltés

Reload

Megpróbáljuk újra csatlakozni a szerverhez...

Újratöltés

Nem tudtuk újra csatlakoztatni a szerverhez. Nyissa meg az Újratöltés gombot. Újratöltés 🗙